Direct naar content

Opleiding veilig aanslaan van lasten

“Wij leren je veilig hijsen en lasten aanslaan.”

Geurt

Aanslaan van lasten aan een kraan

Ook op zaterdag

Ervaren en enthousiaste trainers

Lunch inbegrepen op onze locaties

Goede praktijkervaring

Veel ongevallen in het verticaal transport zijn te wijten aan de instabiliteit van de last. De last valt om, is verkeerd aangehaakt, beschadigt tijdens het lossen of zwenkt ongewild om. Om hijsincidenten te voorkomen, is onder andere een goede communicatie, een juiste keuze van het hijsgereedschap en het op de juiste wijze aanslaan van lasten belangrijk. Na het volgen van de cursus ‘Veilig aanslaan van lasten’ kunnen werknemers op een veilige, verantwoorde en efficiënte manier aan het werk.

 

Opleiding

We werken bij voorkeur in kleine groepen van 4 tot maximaal 6 personen per instructeur. De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Tijdens de praktijk brengt de cursist de geleerde lesstof ten uitvoer.

Voor beroepschauffeurs is deze cursus ook gecertificeerd bij CCV (code 95). De cursus telt mee voor 7 uur nascholing.

Tijdens de cursus aanslaan van lasten leer je om veilig te hijsen en te werken met bijbehorend gereedschap en materialen. In één dag vol praktijk en de belangrijkste theorie leer je hoe je op een goede en veilige manier werkt. Daarnaast leer je welke risico’s er zijn en hoe je deze beheerst, zowel voor jezelf als de omgeving.

 

Voor wie?

De cursus aanslaan van lasten is zowel voor beginners als gevorderden die hun kennis willen opfrissen. Deze cursus telt voor 7 uur nascholing voor Code 95 en kan twee keer per vijf jaar gevolgd worden om mee te tellen.

Aankomende cursussen

Locatie:

geen gegevens

Vraag naar onze startdata

Incompany cursus aanslaan van lasten

  • Ervaren en enthousiaste trainers
  • Ook op zaterdag
  • Voor Code 95
  • Werken met eigen materialen
  • Op jouw locatie

Vraag een incompany cursus aan

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Laat ons weten welke cursus(sen) Incompany mogen verzorgen