Direct naar content

BHV cursussen

“Een goed opgeleide BHV-er kan in crisissituaties levens redden.”

Geurt

BHV certificaat halen of verlengen

Je BHV certificaat halen? Of ben je op zoek naar een BHV herhaal cursus? De ervaren instructeurs van Safeinspect behandelen alles wat je moet én wilt weten om bedrijfshulpverlening toe te passen. Leer hoe je het hoofd koel houdt bij calamiteiten en ongelukken, zodat je op de juiste manier kan ingrijpen. Of je nu een brandje moet blussen, een wond moet verbinden of een pand moet ontruimen.

Ons BHV aanbod

Wat houdt een BHV cursus in?

BHV staat voor bedrijfshulpverlening. Het doel van de cursus is dat je als BHV’er in crisissituaties levens kan redden en schade kan beperken. Heb je nog geen BHV cursus gevolgd? Dan start je altijd met een BHV opleiding. Vervolgens volg je één keer per jaar de herhalingscursus. Voor de Opleiding volg je vooraf een e-learning. Bij de herhalingscursus fris je je kennis en vaardigheden weer op. Een BHV cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Levensreddende handelingen
  • Brand
  • Ontruiming
  • Communicatie

Heb je de cursus afgerond en vinden onze instructeurs je bekwaam? Dan krijg je een digitaal BHV-certificaat en een pasje. Beide zijn één jaar geldig. Om dit te verlengen volg je een herhaal cursus. Dit is verplicht omdat je als BHV’er (gelukkig) weinig in actie komt en dus weinig kan oefenen. Een jaarlijkse herhalingscursus zorgt ervoor dat je kennis en vaardigheden up-to-date blijven.

Waarom een BHV cursus?

Een BHV cursus is allereerst natuurlijk ontzettend handig omdat je weet hoe je moet handelen in noodsituaties. Daarnaast is ieder bedrijf wettelijk verplicht om één of meerdere BHV’ers aan te stellen. Dit is afhankelijk van de risico’s die bij het bedrijf horen (RI&E). Je kunt je voorstellen dat bij een productiebedrijf andere risico’s zijn dan bij een zorginstelling.

Welke BHV cursussen zijn er?

Er zijn twee soorten BHV cursussen; BHV Opleiding en BHV Herhaling. De BHV Opleiding is voor mensen die nog niet eerder een BHV cursus hebben gevolgd. Hierbij doorloop je zelfstandig en op je eigen tempo vóór de cursusdag een e-learning, zodat je alvast alle theoretische kennis opdoet. De BHV Herhaling is voor het verlengen van je BHV certificaat. Op de cursusdag wordt alle kennis zowel theoretisch als praktisch weer opgefrist, een e-learning is niet nodig. Tijdens een BHV cursus zijn zowel beginnende als ervaren BHV’ers welkom.

Hoe ziet de dag eruit?

De BHV cursus van Safeinspect duurt één dag. Deze lesdag wordt verzorgd door een ervaren instructeur. In de cursus worden de volgende onderdelen behandeld:

  • Spoedeisende Eerste Hulp
  • (Niet-spoedeisende) Eerste Hulp
  • Brand
  • Ontruimen, inclusief communicatie

Als je een BHV cursus volgt van Safeinspect is de lunch inbegrepen, net als koffie, thee en iets lekkers.

Vragen over onze BHV cursussen